LED panelen

Vi tillverkar LED panel för område med krav på korrekt färgåtergivning.
Vår produktion i Estland tillverkar flera typer av dessa.

Den ena är panel med bakgrundsbelyst delen har drivelektroniken som är internt och kommer från finsk HELVAR eller Philips och helt inkapslad transformator (IP67) med skydd mot kortslutning, överspänning och överhettning. Panelen består av en vit eller silver aluminiumram av 4,5-5,5 sm höjd med led kretskort och ett plastglas med strukturerad yta (3D prisma).  OBS! Det panel tillverkas endast på beställning!

Den andra modellen är en mycket tunn samt lätt och energieffektiv panel i IP20 (inomhus) utförande för infällnad i undertak, kan även monteras utanpåliggande eller nedpendlat. Ger ett jämt, behagligt och bländfritt ljus med bra färgåtergivning med fördel kan användas för att simulera dagsljusinsläpp (6500 *Kelvin). Ni kan alltid beställa paneler i 3000K (varm vit) samt 4000K (neutral vit) Både dem LED paneler kan monteras i befintliga innertak med 60x60cm eller 120×120 cm skivor men kan även monteras hängande i vajer eller direkt mot tak. Standard storlekar är 1195×595 och 595x595mm  Levereras komplett med Phillips eller Tridonic flimmer fri drivdon och *UGR>19 (mikroprisma) som standart. Observera! En stickpropp måste beställas separat. Användningsområde: skolor, butik, väntrum, frisörsalong, kontorsbelysning med mera.

*Vad bytider UGR och varför är det så viktig?

Inom kommersiell belysning finns det regler som styr hur högt bländvärdet får vara i en given miljö, exempelvis kontor(UGR<19), klassrum (UGR<19), väntrum (UGR<22) och korridorer (UGR<25).
Detta gäller inte inom hemmamiljöer, där man i praktiken får ha hur höga bländvärden man vill.

*Vad bytider Färgtemperatur i ”Kelvin” (K) ? 

Vilken färgtemperatur som bör väljas beror på installationen. I en hemmiljö är en varmvit färgtemperatur, 2500-3000K att föredra då vi är vana vid glödlampor och halogenlampor.

När det kommer till belysning i offentliga lokaler och butikslokaler är en neutralvit färgton, 3500-4500K att föredra. Denna belysning återger färger på ett bra sätt och är ofta väldigt snarlik befintlig belysning. Rekommenderas som butiksbelysning för klädbutiker.

Om man önskar en dagsljuskänsla med ett kallt sken bör man välja lysdioder med en färgtemperatur på 4000-6500 kelvin, dock kan dessa lampor ofta upplevas som blåaktiga, I lokaler där man säljer smycken och husgeråd är dessa lampor perfekta.

Tveka inte att kontakta oss för mer information och tekniska data!

Kontakta oss

För snabbare kontakt v.g SMS till +46737603600 så ringer vi upp!

Введите текст и нажмите «Ввод» для поиска